Een mobiele website? Nu is het moment!

Posted on 2 april 2015 Under Leuk om te weten

Overweeg je een mobiele website? Dan is dit het moment om de stap te maken. Vanaf 21 april 2015 is dit een onderdeel waar Google jouw site op beoordeelt en dat beïnvloedt de positie in Google. 

Wat houdt de ontwikkeling in?

Google controleert elke website op verschillende elementen. Zo wordt er gekeken naar de belangrijkste woorden op de websites, zodat Google weet waar de site over gaat, maar technische elementen zijn bijvoorbeeld ook van belang. (Meer over Search Engine Optimization). 

Vanaf 21 april controleert Google of je website ook ontworpen is voor mobiel. Mobiele websites worden in de zoekresultaten op mobiele apparaten eerder weergegeven dan sites die niet compatible zijn. Google wil namelijk zijn gebruikers de beste opties bieden. Als je mobiel zoekt, wil je een site die je op een mobiel goed kunt bekijken.

En nu?

Je kunt je afvragen of het nodig is om op deze (toch iets kleinere) groep in te spelen. De meeste websites worden vaak bezocht via een computer. Toch heb je het al snel over honderden of zelfs duizenden bezoekers die via mobiel op je website kijken. Verschillende onderzoeken laten zien dat het internetgebruik op mobiele apparaten sterk groeit en niet over al te lange tijd de gewone computer zal overstijgen.

Maar het is natuurlijk niet alleen voor jouw positie in Google, maar ook omdat je een gebruiksvriendelijke site wilt, meer service wilt bieden en de bezoeker een optimale klantervaring wilt geven.