Hoe je na je vakantie weer zin krijgt in je werk!

Veel mensen hebben na de vakantie last van de ‘post holiday blues’. Natuurlijk begrijpen wij dat als geen ander… Daarom 5 tips voor de eerste werkdag!

 1. Start met een goed gesprek over de vakantie
  Bespreek tijdens de eerste ronde koffie de vakantie van collega één. Tijdens de tweede ronde de vakantie van volgende collega, enzovoorts, enzovoorts. Neem vooral de tijd om elkaars belevenissen te herbeleven. Zo zijn we allemaal een beetje op elkaars vakantie!
 2. Bekijk uw mails en begin met een eenvoudige taak
  Vaak zijn uitpuilende mailboxen de veroorzaker van de ‘post holiday blues’. Don’t worry about de mail! Zorg ervoor dat je bij de meest recente mail start, vaak kan je dan halverwege een aantal mails skippen. Pak nog een kop koffie en start met een eenvoudige taak. Taak volbracht? Pak een kop koffie en get on…
 3. Hou een vakantiefoto bij de hand
  Terugdenken aan een leuke vakantie geeft een positief gevoel, wat ervoor zorgt dat je vrolijker bent tijdens de ‘post holiday blues’. Opdracht: print allemaal een fantastische vakantiefoto en plak deze op je computer. Resultaat: vrolijke collega’s 🙂
 4. In de vakantie creatieve ideeën opgedaan?
  Vaak heb je na de vakantie goede voornemens… Deze zijn bij de meeste mensen na een week alweer verdwenen. Plan een moment om deze te bespreken en zorg ervoor dat ze uitgevoerd worden!
 5. Plan iets leuks!
  Het beste medicijn is om na de vakantie gelijk weer iets leuks te plannen. Een borrel met je collega’s, een etentje met vrienden… kortom plan iets leuks aankomend weekend. Dan heb je iets om naar uit te kijken en kan je er volgende week gelijk weer tegen aan op kantoor!

Het resultaat van onze eerste dag zie je vanmiddag op Facebook 🙂