Mijndomein.com is nog beschikbaar en iemand wil die kopen…

Posted on 16 mei 2017 Under Leuk om te weten

… U heeft als bedrijf natuurlijk het eerste recht op deze domeinnaam. Vandaar dat wij u bellen… ”

Vandaag tijd voor een blog over een vraag, waar wij bijna wekelijks over gebeld worden. Misschien herkenbaar en anders een goede waarschuwing! Er zijn oplichters actief die bedrijven benaderen met de vraag…

Er belt een aardige meneer op, hij stelt zich voor als Kees van domeinshopx.nl en hij begint: “Uw domeinnaam.com is nog beschikbaar, iemand anders wil deze kopen. Maar u hebt als bedrijf het eerste recht om dit te kopen.” Vaak wordt er nog een plaats aangegeven, bijv. iemand uit het zuiden van het land of iemand uit Zwolle. Dit is natuurlijk alleen maar om meer angstgevoel te kweken en de zogenaamde verkoper echt te doen lijken. “Ik kan u deze domeinnaam het eerste jaar aanbieden voor XXX euro.” Er wordt dan een fors bedrag genoemd, soms voor het eerste jaar echt wereldbedragen! Een .com domein kan je al registreren voor 10 euro per jaar, dit is dan ook wel een aanbieding, maar toch!

U kunt altijd zelf bekijken of uw domeinnaam nog beschikbaar is, er zijn genoeg websites waar je deze beschikbaarheid kan checken. Ook kunnen wij hier natuurlijk een rol in spelen en deze domeinnaam registreren. Maar trap niet in deze verkooppraatjes, het is allemaal één grote truc en je zit al snel jarenlang vast aan een veel te dure domeinnaam.

Uw .com domeinnaam is beschikbaar