Story of Gerda’s life

Daar zit ik dan achter mijn bureau, een diploma ‘directie secretaresse’ op zak, een leuke baan en een vast contract. Je zou zeggen dat ik alles goed voor elkaar had, maar toch knaagde er iets aan mij. ‘Word ik nou echt gelukkig van deze baan?’ vroeg ik mezelf af. Het antwoord daarop was nee, leuke collega’s en een prima baan, maar geen droombaan voor mij.

Aangezien je grotendeels van je tijd toch te vinden bent op het werk, wil je ook een baan die bij jou past. In mijn vrije tijd hielp ik regelmatig mensen om mij heen met ontwerpen. Dit was iets wat ik wel echt leuk vond om te doen, ik besloot om daar iets mee te doen.

Ik trok mijn stoute schoenen aan en schreef diverse sollicitatiebrieven naar grafische bedrijven. Al snel kwam ik erachter dat ik zonder diploma geen werk in deze branche zou vinden. Daarom schreef ik me in voor een opleiding ‘grafisch vormgeven’. Na twee leuke schooljaren had ik dan eindelijk mijn gewilde diploma op zak. Het echte werk kon beginnen!

Ik kwam in contact met Viva Reclame. Mijn eerste indruk van dit bedrijf was goed. Ik bekeek de website en zag prachtige creaties in hun portfolio, wat leek het mij gaaf om ook zulke mooie dingen te kunnen ontwerpen! Gelukkig werd ik aangenomen en mocht ik aan de slag gaan als ‘Grafisch Ontwerpster’.

Nu 3 jaar later werk ik nog steeds met veel plezier bij Viva Reclame. Het gevoel dat je krijgt wanneer een website live gaat met een ontwerp van jou, een door jou ontworpen advertentie in de krant of een bus die voorbij rijd met jouw ontwerp… prachtig is dat! Het mooie aan dit werk is dat geen dag hetzelfde is. De ene dag bedenken we samen met de klant een complete campagne, de andere dag schrijf je persberichten en maak je een logo. Het werk is zo veelzijdig, elke keer weer daag je jezelf uit om er iets moois van te maken.

Naast het prachtige werk is natuurlijk ook het team bij Viva Reclame superleuk en gezellig. Samen maken we er elke dag weer iets moois van. Iedereen heeft zijn/haar eigen taak maar we versterken elkaar door goed samen te werken, te overleggen en te brainstormen! Ik hou van mijn werk en ik hoop mezelf hier steeds verder te kunnen ontwikkelen!

Liefs Gerda